przepis na szarlotkę


Buenas noches!
Jednym z moich wakacyjnych celów było zaczęcie nauki hiszpańskiego. Od tygodnia uczę się języka hiszpańskiego, z książeczki którą kupiłam w biedronce. Kurs składa się z 30 lekcji, w tym co 6 lekcja to sprawdzenie nabytych umiejętności. Do książeczki dołączone były 3 płyty, w tym jedna CD-rom, a dwie CD-audio. Zestaw taki był dostępny w biedronce jakiś tydzień temu za 19.99zł.
To tyle słowem wstępu, a teraz przejdę do tematu posta, gdzie chcę wam podać przepis na szarlotkę autorstwa mojej mamy.

Składniki:
1,5 kg jabłek antonówek
4 szklanki mąki
4 jajka
1 szklanka cukru
proszek do pieczenia
cukier waniliowy
20 dkg masła
szklanka mleka
Wykonanie:
Mąka, jajka, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy oraz masło wszystko razem wymieszać mikserem na gładką i pół gęstą masę, następnie przelać do wcześniej przygotowanej formy. Jabłka obrać i poszatkować, potem wymieszać z cynamonem oraz 1 łyżką maki i 1 łyżką cukru. Gotowe przełożyć na ciasto. Piec przez 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!!

Lubicie szarlotkę? Jak wam minął weekend?

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hola! Mam na imię Justyna. Jestem autorką bloga JASMINEN GIRL

6 komentarze:

  1. Też bym chciała zacząć uczyć się hiszpańskiego. Szarlotkę uwielbiam, Twoja wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szarlotka naprawdę cudnie wygląda, narobiłaś mi ochoty na jabłkowe ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy blog. Zapraszam do mnie.
    Męski blog o modzie i lifestyl'u.

    http://gabriel-data.blogspot.com/

    Obserwacja za obserwację?
    Zaobserwuj, zobaczę zrobię to samo!
    Tylko przypomnij w komentarzu.
    www.gabriel-data.blogspot.com - KLIK
    Fashion Projects

    OdpowiedzUsuń

Regulamin bloga:
1. Czytaj posty!
2. Nie obrażaj nikogo!
3. Nie spamuj!
4. Nie uznaję zasady obserwacja za obserwację!
5. Anonimie podpisz się!
6. Posty typu "fajny post" będą usuwane!
7. Dozwolona konstruktywna krytyka.


Odwdzięczam się za każdy komentarz komentarzem.
Za każdy komentarz i obserwację - dziękuję :)